fbpx

Tilbake til hverdagen!

Nå har vi vært hjemme i Norge igjen i fem dager.

Journalisten som intervjuet meg fra Huseiernes Landsforbund i mai skrev at «takket være god styring har jeg og familien kunnet ta oss råd til en fem ukers USA-tur, uten at vi trenger å spise havregryn ved hjemkomst – innhugget ferien gjør i økonomien kommer faktisk ikke til å være merkbar i ettertid.»

Hun har én rett og én feil.

Hun har helt rett i at vi ikke merker i ettertid at vi har vært på ferie, bortsett fra en faktura fra OnePark fordi vi hadde bilen noen timer på Gardermoen da vi dro, før de som skulle låne bilen vår plukka den opp. Hadde helt glemt hele greia, og i dag kom det jammen inkassovarsel i posten. Ja, det skjer meg også!

Utenom det har vi ingen skumle kredittkortregninger som venter på oss etter ferien, vi hadde spart opp penger på forhånd og holdt oss faktisk imponerende bra til budsjettet.

Det journalisten derimot ikke visste var at vi kom til å spise MASSE havregryn ved hjemkomst, for her i huset elsker vi havregryn.

Visste du at en porsjon havregrøt kokt med vann koster under 1 krone? Koker du med melk koster det deg ca 6 kroner. Med litt topping som bær, nøtter, frø eller lignende havner du kanskje på en tier. Billigere frokost eller kveldsmat tror jeg nesten ikke finnes. Og det er supersunt!!

Vi kom faktisk hjem til fullt kjøleskap etter ferien! Vi hadde lånt bort huset mens vi var borte, og de som bodde her hadde handla inn masse pålegg og drikke til oss. Helt fantastisk å komme hjem til! Det betydde også at vi ikke trengte å gjøre full ukeshandel denne uka. Jeg har kun vært på butikken én gang og handlet da for 207 kroner.

Fikk litt lyst til å prøve å ikke handle for mer resten av uka heller, så da bruker vi av det vi har i kjøleskap, fryser og skuffer.

Middagene ser sånn ut:

Mandag: kylling og ris (denne kjøpte vi inn til)
Tirsdag: hjemmelaget tomatsuppe med egg og pasta
Onsdag: pannekaker med blåbær og bacon
Torsdag: pai med cottage cheese, gulrot, brokkoli, paprika, rødløk og skinke

I morgen blir det vegetartaco! Sjelden en fredag uten.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *