fbpx

Styr pengene dine smart

Vil du lære å få full kontroll på pengene dine? Det tar deg mindre enn ti minutter i uka.

Jeg vet at ordet budsjett for mange er forbundet med noe kjedelig, noe som er vanskelig eller kanskje litt begrensende. Poenget er at du ikke trenger å bygge opp kompliserte budsjetter hver eneste måned for å ha full kontroll, men du trenger et verktøy som hjelper deg å få oversikt og følge opp.

La meg introdusere deg for verdens enkleste system, som er fullt mulig å følge opp for deg uansett hvor mye eller lite kunnskap du har om økonomi.

Jeg kaller det kontofest! Fordi det garantert blir feststemning i heimen når du får kontroll på økonomien.

Les mer om hvordan kontofestprinsippet ble til.

Første del er å fordele den månedlige inntekten din i noen store bolker. Bruk kakemodellen for å fortelle deg selv hvor mye penger du skal bruke på å leve, nyte livet, drømme, gi og sikre deg for framtida.

Så følger du disse tre enkle stegene:

 1. Lag kontofest i nettbanken din: Del kaka di inn i så mange kontoer at du får full oversikt.
 2. Sett opp faste automatiske overføringer fra lønnskontoen inn på de ulike kontoene.
 3. Sjekk saldo på kontoene en gang i uka for å vite hva du har å bruke. Så enkelt er det!

Her er mine kontoer til inspirasjon for deg:

LEVE: 60%
🎉Regninger. Dekker alle månedlige faste utgifter som er satt opp med avtalegiro og e-faktura. Her kan du også sette av penger fast til regninger du vet kommer, som utgifter til tannlege, lege og annet.

🎉Strøm. For å jevne ut utgiftene til strøm gjennom året har vi regnet ut totalt forbruk, delt på tolv og overfører samme beløp hver måned til denne kontoen. E-faktura fra strømleverandøren betales herfra.

🎉Kommunale avgifter. Her kommer regningen én gang i kvartalet, så vi har delt på tre og overfører samme beløp hver måned til denne kontoen. E-fakturaen betales herfra.

🎉«Jeg rota det til». Her har vi satt av en sum penger som skal dekke parkeringsbøter og andre små uventa utgifter.

Resten av levekostnadene er forbruket vårt, og det har vi valgt å dele inn i følgende kontoer:
🎉Mat.
🎉Klær og utstyr.
🎉Helse.
🎉Interiør.
🎉Bil.

NYTE: 10%
🎉Feiring og gaver.
🎉Lommepenger.

En liten hack: Jeg har gebyrfrie VISA-kort og kan ha så mange kort jeg vil. For å skille mellom dem skriver jeg navnet på kontoen på kortet.

DRØMME: 10%
🎉Én konto med navn på den konkrete drømmen vi sparer til. Et bra alternativ er å bruke en spareapp for å gjøre det enda mer motiverende, særlig hvis appen lar deg spare sammen med andre.

GI: 10%
🎉«Gjøre verden litt bedre». Vi gir til ideelle organisasjoner og setter også av penger for å kunne planlegge «spontan» generøsitet overfor folk rundt oss som har et behov eller trenger en ekstra oppmuntring.

SIKRE: 10%
🎉Bufferkonto.
🎉Aksjesparekonto.

Det vil ta deg en kveld å sette opp alle kontoene, men belønningen er stor: len deg tilbake, la systemet gjøre sin magi og kos deg med de viktigste tingene i livet

2 kommentarer

 • Yvonne

  Hei 🙂 Takk for gode tips! Føler at det er et lite forbehold her med disse gebyrfrie Visa kortene. Kan jeg spørre hvilken bank du har? Er det ingen årsavgift på kortene heller?

  • admin

   Hei! Det er Obos-banken😊 Betaler ingen årsavgift, kun medlemskapet i Obos som jeg ville hatt uansett😉

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *