fbpx

Sammenligning stjeler gleden

Hva skjer med at du egentlig er fornøyd med ditt eget liv og de valgene du tar helt til noen andre dukker opp i feeden din?

Dette har jeg tenkt så mye på i det siste at det bare måtte ende opp som en bloggpost.

Jeg har opplevd det så mange ganger i mitt eget liv at jeg har mista tellinga fullstendig.
Ta for eksempel fem og et halvt år siden, da flytta vi inn i nytt hus. Vi bor i et sameie med fire eneboliger tett i tett, helt identiske hus. Iallfall fra utsida.

Vi var helt fra oss av glede og takknemlighet over å kunne kjøpe oss et hus, mye tidligere enn vi hadde sett for oss. Vi, som på den tiden var en familie på tre, hadde fått mulighet til å etablere oss i et område vi hadde drømt om. Og vi kunne ikke vært mer fornøyd med å få alt ferdig og tingene våre på plass.

Helt til jeg kikket inn i naboen sitt hus. Wow. De hadde valgt mye mer tidsriktige farger, gjort flere oppgraderinger og fått mer eksklusive materialer enn oss. Ja, for vi hadde for det første ikke hatt noe som helst å gå på på lånet, og ikke var jeg så veldig oppdatert på boligtrender heller.

Det tok ikke lang tid før jeg var misfornøyd med sånn vi hadde det.

Sammenligning stjeler gleden.

Så mye unødvendig energi jeg har brukt på å sammenligne meg med andre. Og i de verste tilfellene har jeg endt opp med å bruke mer penger enn jeg egentlig hadde tenkt bare fordi jeg følte jeg måtte leve opp til en eller annen standard.

En av de klokeste tingene jeg har hørt noen si om penger er at vi ofte kjøper ting vi ikke trenger for å imponere folk vi ikke kjenner.
Det betyr så lite i den store sammenhengen hva alle andre gjør.

Det som betyr noe er hvordan du ønsker og velger å leve ditt liv!

Har du for eksempel lagt ut på en reise for å betale ned gjeld kommer det til å koste deg underveis. Du kommer til å måtte gjøre noen prioriteringer som betyr at du ikke kan bruke penger på alt mulig annet.

På samme måte hvis du har lyst til å spare penger til noe du drømmer om å oppnå på litt lengre sikt. Da kan du ikke samtidig kjøpe alt du får lyst på her og nå.

Poenget er at du må være deg og gjøre dine valg. Og så vil jeg oppmuntre deg til å stå for den du er og det du velger, uansett hva alle andre gjør.

Det er verdens beste oppskrift på å få gleden tilbake!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *