fbpx

Kjære skatten min

I dag kom skattemeldingen. Om du har sjekket den har du mest sannsynlig fått vite om du får igjen på skatten eller må betale restskatt.

De foreløpige beregningene fra Skatteetaten viste at 2,9 millioner nordmenn ligger an til å få penger tilbake på skatten, mens 800.000 får restskatt. De som får penger tilbake får i gjennomsnitt 11.800 kroner, mens de som må betale restskatt må i snitt ut med 25.900 kroner.

Ikke ta sorgene på forskudd om du er i den siste kategorien.

Det er nemlig viktig å sjekke at alt er riktig i skattemeldingen. Bruk Skatteetatens fradragsveileder og sjekk av noen enkle punkter for å se om det er ting du kan få fradrag for som ikke allerede er med.

Og så da? Får du igjen på skatten har du kanskje allerede begynt å planlegge hva pengene skal brukes til.

Dette er penger du mest sannsynlig ikke har tenkt på fordi du har forholdt deg til lønna inn på konto fra måned til måned. Det betyr at det er en fantastisk mulighet til å gi økonomien din en boost.

Du vet best hva som gir mening for deg. Men kanskje du kan benytte anledningen til å sette av pengene til buffer? Betale ned ekstra på lån? Eller kanskje dette er en fin anledning til å opprette en aksjesparekonto og sette noe av beløpet inn der?

Men hva om du er av de som må betale restskatt? Tenk kreativt. Kan du selge noe du uansett ikke har bruk for? Er det noe du kan droppe å bruke penger på i hverdagen som egentlig ikke gir deg glede? Prøv deg på noen enkle grep, så vil det svi litt mindre når regninga kommer.

Og et lite tips til slutt: Sjekk skattekortet ditt for i år og se om du bør oppjustere prosenten, så slipper du samme smell til neste år.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *