fbpx

Hvordan spare penger når du reiser

Vi brukte 0 kroner på flyplassen og på flyturen på vei til USA.

Det betyr at vi hadde alt vi trengte av mat og drikke til hele familien fra vi dro hjemmefra onsdag morgen kl. 05:00 og til vi var fremme i feriehuset 18 timer senere.

Vi får kick av å utfordre oss selv på hvor mye vi kan spare på å planlegge. I tillegg var det fantastisk å vite at vi kom til å spise god og sunn mat hele veien.

Noen dager før avreise gjorte vi litt research på hva slags type mat som er godt egnet til å ha med på fly, og vi leste oss opp på Avinor sine regler for hvilke pålegg og annet som er lov å ta med gjennom sikkerhetskontrollen. Trikset her var faktisk å ta med for eksempel hele avokadoer og dele de på flyet ettersom smørepålegg ikke er tillatt. Tilsvarende med kaviar og skinkeost, det sendte vi i små bokser/tuber i blanke plastposer sammen med toalettsaker gjennom sikkerhetskontrollen.

Ja, vi hadde faktisk med en egen håndbagasjekoffert til maten!

Dette hadde vi med:

  1. Vannflasker til alle fem. Verdens enkleste sparetips! De fleste flyplasser har egne drikkestasjoner hvor du kan fylle gratis vann. Vi fylte opp på Gardermoen og ved mellomlanding på Gatwick. På flyturen fikk vi lov å fylle på flaskene våre gratis. Kanskje vi var litt heldige med den siste der, jeg vet at ikke alle flyselskap er så rause med det.
  2. Frokost: Brødskiver med ost, kaviar, egg, makrell, leverpostei, rødbeter, paprika og avokado.
  3. Lunsj: Wraps med kylling, soltørkede tomater, rødløk, epler, salat og frisk basilikum til de voksne. Wraps med skinkeost, skinke, paprika, eple og mais til barna.
  4. Mellommåltid: Byggrynsalat med mais, eple, soltørket tomat, skinke/kylling og salat.
  5. Middag: Tacowraps med karbonadedeig, bønner, ost, chili, mais, rødløk og avokado.
  6. Kveldsmat: Brødskiver med pålegg
  7. Ekstra måltid i tilfelle forsinkelser: Wraps, tilsvarende lunsj.
  8. Snack packs: rosiner, gulrøtter, nøtteblanding og eplebiter med sitronskiver så de holdt seg freshe hele turen.

Flyturen gikk overraskende bra, og vi overlevde til og med en to timer lang venting i passkø takket være ekstramåltidet og vannflaska.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *