fbpx

Hva koster det å skape et hjem?

Jeg fikk lyst til å snakke litt om interiør.

For meg er det viktig å ha det fint rundt meg. I perioder har jeg derfor brukt en del penger på nye ting til hjemmet. Spesielt når jeg har vært i permisjon, naturlig nok fordi jeg da har vært mer hjemme og tenkt mer på hvordan det ser ut.

I første permisjon skulle vi flytte fra leiligheten og inn i huset, så da stod jeg overfor så mange valg at det egentlig var mer stress enn gøy. Husker fortsatt møtet med elektrikeren som nærmest insisterte på at vi burde pepre taket fullt med spotter! Vi hadde solgt leiligheten under takst, så vi hadde (heldigvis) ikke så mye penger å prioritere på akkurat det.

Mens jeg var gravid med barn nummer to malte vi gulvet i stua og kjøkkenveggene, og i permisjonen malte jeg to av de samme veggene på nytt. Så tok vi et av rommene oppe og yttergangen, og i permisjonen i høst malte jeg den siste kjøkkenveggen.

Vi har ikke gjort veldig mye oppussing generelt ettersom vi flytta inn i helt nytt hus, men litt maling har det blitt! Tipper jeg til sammen har brukt rundt 20.000 kroner på maleprosjektene. Synes det høres mye ut når jeg oppsummerer det sånn!

For ca et år siden satte vi et månedlig interiørbudsjett på 1.500. Jeg klarte som regel å finne veldig gode grunner til å bruke opp disse pengene måned etter måned.

Nå er det samme budsjettet redusert til 500, og jeg er mer fornøyd med hvordan det ser ut hjemme hos oss enn på lenge. Vet ikke helt hvorfor, men kanskje er det kombinasjonen av at jeg har blitt enda mer bevisst på hva som gir glede å bruke penger på og hva jeg bruker tiden min på det siste halve året.

Jeg tror at det å roe ned interiørkjøpene også har gjort meg mer takknemlig for det vi har som vi gjerne har hatt en stund. Som for eksempel sofaen vår som har rukket å fylle seks år, og som vi ikke har planer om å bytte ut med det første:

Eller denne lampa vi har hatt i over sju år (!):

Akkurat nå kjenner jeg at det er bedre for meg å ha noen få ting som gir meg glede år etter år enn å stadig prøve å være mest mulig oppdatert på trendene.

Og for å svare på mitt eget spørsmål: Jeg tror det kan koste ganske lite å skape et hjem. Til syvende og sist er det ikke pengene vi putter inn i ting som skaper hjemmet uansett.

For å sitere en ukjent poet på slutten her: «Et hjem er der kjærlighet bor, minner skapes, venner og familie finner tilhørighet og latteren aldri tar slutt.»

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *