Ukesmeny uke 15

Denne uka blir vi skikkelig storfamilie med to voksne og en ettåring boende hos oss. Ukeshandelen bød derfor denne gangen på en ekstra utfordring: Planlegge meny og innkjøp til fire voksne og fire barn i alderen ni måneder til fem og et halvt år!

Denne gangen kom vi over tilbud på salmalaks og tretti prosent rabatt på frukt og grønnsaker, og det ble derfor naturlig å planlegge en meny ut fra det. Alle oppskriftene er beregnet til seks porsjoner. Det betyr at det helt sikkert blir rester igjen fra hver middag, og det planlegger jeg å ha med til lunsj på jobb.

Menyen koster i gjennomsnitt i underkant av 25 kroner per porsjon og består av to deilige fiskeretter, en barnefavoritt og to smakfulle vegetarretter. Her er den:

Mandag: Pokebolle
Tirsdag: Hjemmelaget tomatsuppe med egg og makaroni
Onsdag: Pannekaker med bacon, blåbær og banan
Torsdag: Hjemmelagde fiskepinner med råkostsalat og chilimajones
Fredag: Bønnegryte med tortillachips

Som jeg har skrevet om før har vi til vanlig et månedlig budsjett til mat på 5.000 kroner. Denne uka bruker vi isolert sett mer, noe som er helt naturlig med så mange i hus. Etterhvert som barna våre blir større vet vi at vi kommer til å måtte øke matbudsjettet, men vi vet også at prinsippene og de gode vanene vil stå seg over tid.

God planlegging og prioritering er suksessoppskriften for å holde levekostnadene på et behagelig nivå i hverdagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *