Ta praten rundt middagsbordet!

Kristin Skaug er daglig leder i AksjeNorge og brenner for å formidle kunnskap til det norske folket om blant annet sparing.

Foto: CF Wesenberg/ KolonihavenStudio

Hun har tid til en prat med meg mens hun venter på barna som er på korpsseminar.
«Kvinner tør ofte ikke investere i aksjer fordi de føler de mangler kunnskap».
Så fortsetter hun engasjert: «Men det har aldri vært viktigere enn nå å sette seg inn i sparing og pensjon, mange får seg en overraskelse når de oppdager hvor lite de kommer til å få i pensjon.»

Fordi Kristin vet at hverdagen er hektisk og at dette temaet ofte kommer langt ned på lista er hun opptatt av å være praktisk:
«Snakk om økonomi rundt middagsbordet!»
Og så forteller hun at undersøkelser viser at gutter ofte får mer økonomiopplæring hjemme enn jenter (!)

Så er du jentemamma får du herved en ekstra oppfordring: Snakk med jenta di om økonomi. Fyll deg med litt basic kunnskap selv og begynn å dele den videre så vi sammen kan snu trenden for neste generasjon.

For eksempel er det greit å vite dette om forskjellen på sparing på konto og i aksjer: Siden 1996 har Oslo Børs steget med 9,6% i snitt per år mens sparing på konto stort sett har gitt rundt 2%.

Lyst til å lære enda mer?

Bli med i AksjeJentene, nettverket Kristin startet nylig gjennom AksjeNorge. Nettverket er for kvinner som vil lære mer om sparing i aksjer og aksjefond. Aktivitetene vil i første omgang skje i lukket gruppe på Facebook, men alle tas opp som medlemmer når de spør. Sjekk AksjeJentene på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *