Ta det første steget!

Ingrid Erøy Fagervik er gründeren bak BLAFRE, som i fjor sommer tok med seg mann og barn og flytta til en øy i Nordland for å renovere en skole og etablere et helt nytt, kreativt konsept i bygget.

Foto: Erlend Berge

Forrige uke fikk de vite at selveste Innovasjon Norge vil støtte deres nyeste gründerprosjekt SKOLO.

Jeg er så heldig å få treffe henne til en prat mens hun er på ferie på gamle trakter.

Hva er ditt beste råd til kvinner som har en drøm om å gründe noe?
«Ta det første steget. Bygg deretter stein på stein.»
Hun mener det er veldig individuelt hva som kjennes risikabelt, og for mange er bare det å si at de har en idé langt utenfor komfortsona.

«For mange kvinner er nok det største hinderet eget selvbilde. Er jeg god nok, flink nok? Men du trenger ikke ha den aller beste ideen for å lykkes, det er andre egenskaper som er mer avgjørende.»

Ingrid bruker i dag sin egen erfaring til å gi råd til andre som ønsker å skape noe. Hun har tidligere blitt kåret til årets nyskaper og årets kvinnelige gründer, og sammen med mannen Remi driver de nå en egen gründerskole.

«Det starter ofte med å skape bevegelse, søke råd og koble deg på folk som kan ta deg i riktig retning. Neste steg er å holde farten, tenk på det som et maraton og ikke en sprint. Bruk tid på å teste ut ideer, juster retningen når ting ikke virker. Og vær nysgjerrig!»

BLAFRE ble til fordi Ingrid og Remi tok av sparepengene sine for å trykke kort med Ingrid sitt design. De hadde tro på ideen og valgte å satse, og de tok det Ingrid kaller en tilstrekkelig kalkulert risiko.

De valgte å ta det første steget og sette seg selv i bevegelse.

Over ti år etter investerer de i nye prosjekter i langt større skala, og de ønsker samtidig å gi videre av sin erfaring og bidra til at andre lykkes.

Er du en av dem? Sjekk ut BLAFREs Gründerskole på Facebook! Og følg @ingrid_eroy på Instagram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *