Slik sparte Siv Iren tusenvis på smarte grep

– Var litt i pensjonsmodus i dag, så du traff spot on med innlegget, sa Siv Iren til meg en dag før jul.

Jeg hadde skrevet om hvordan jeg sparte 15.000 på fem minutter, og dagen etter gjorde hun og mannen det samme.

De siste månedene har hun tatt kraftig grep i hverdagsøkonomien og spart tusenvis av kroner for seg selv og familien, som består av mor, far og fire barn som bor hjemme, pluss en katt.

Et av grepene med størst effekt har vært å få satt ned renta på boliglånet. Det startet med at Siv Iren sammenlignet renter på finansportalen.no. Hun ringte og utfordra banken, og til tross for at hun allerede hadde den laveste renten de tilbyr, satte de den ned enda litt til.

I februar deltok Siv Iren på min første «Forbrukerfruer»-kveld. I etterkant har hun blitt mer bevisst og tatt enda flere smarte grep:

– Jeg sammenlignet strømpriser og selskap opp mot hverandre. Dette var skikkelig gøy og et direkte tiltak etter inspirasjon på «Forbrukerfruer»-kvelden! Til tross for at det ikke utgjør så mye i året så var nesten denne den gøyeste. Jeg brukte en prissammenligningsside og spilte den opp mot det strømselskapet jeg allerede har, og fikk forhandlet meg til en pris som er under spotpris (innkjøpspris). Nå er det nesten blitt et prinsipp.

Familien på seks er også blitt hekta på å spare penger i hverdagen, og spesielt på matbudsjettet. Forrige uke hadde de #restefest og brukte rekordlave 300 kroner på mat for en uke:

– Med så mange i huset går det mye penger til mat, og da blir det ekstra gøy å spare på denne måten. Vi handler stort sett inn til to uker av gangen og lager ukesmeny for tilsvarende mange dager. Kan kanskje høres kjedelig ut å ikke kunne velge middag fra dag til dag, men barna elsker forutsigbarheten i det! De kan glede seg til det de selv liker best, og vi voksne bruker mindre tid på planlegging og får mer tid sammen med barna.

Siv Iren med minstejenta i vinterferien, hvor de sparte penger på å ta toget med hele gjengen. Foto: Privat

Bli inspirert av Siv Iren på 1-2-3:

  1. Ikke ta renta på boliglånet ditt for gitt, sammenlign banker og utfordre!
  2. Sammenlign strømpriser og kjør prismatch
  3. Spar penger på mat med #restefest og god planlegging!

    «Forbrukerfruer» lanseres i løpet av 2019. Følg med på bloggen og i sosiale medier for oppdateringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *