Hvordan bli kvitt dyr kredittkortgjeld

Kredittkort har stort sett en effektiv rente på over tjue (!!) prosent og utgjør dermed det definitivt dyreste lånet du kan ha.

Det er veldig vanlig å ha kredittkort. Faktisk går nordmenn rundt med kredittkort i lomma verdt 165 milliarder kroner.

Hvis du er en av de som har det tipper jeg du tenker at du sparer penger på det gjennom bonuspoeng på flybilletter eller lignende, du betaler det du skal i tide og det kan være greit å ha det som en buffer.

Og det er forsåvidt greie poeng det. Men hvis du er helt ærlig med deg selv, hender det at du kjøper noe med kredittkortet som du egentlig ikke hadde råd til akkurat der og da?

Er du som meg har det iallfall skjedd minst én gang. Og jeg drister meg til å kalle det en uvane. For selv om du tenker at det er greit og du har kontroll, hva med den dagen fristelsen blir litt for stor og du kjøper noe som var litt for dyrt, og du får en uforutsett utgift den dagen du skal betale? Tjue prosent av en utsatt mastercard-regning blir fort penger. Penger du har mer lyst til å bruke på andre ting.

Har du kredittkortgjeld er det lureste du kan gjøre å legge en plan for hvordan du kan nedbetale den én gang for alle. Sett deg et mål for når det skal være nedbetalt og regn ut hva du må betale i måneden. Spar inn på alt annet de neste månedene, full shoppestop og selg unna ting du ikke trenger.

Det beste tipset for å unngå å havne der i utgangspunktet? Klipp kredittkortene i to. Begynn å spare til ting du ønsker deg i stedet!

Og bygg opp en buffer til det uforutsette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *