Hvordan 2019 kan bli ditt beste år så langt

I går kveld oppstod det magi.

Mannen min sitter fremoverlent og gira gjennom halvannen times prat om økonomi. Han våkner opp i dag med samme berusende følelsen som morgenen etter bryllupet vårt.

Vi fant gull i går. Hva skjedde?

Først en liten bakgrunnshistorie: For litt over ti år siden møtte jeg han som skulle bli mannen i mitt liv. Det var kjærlighet ved første blikk, alt skjedde veldig fort, og fjorten måneder etter første møte var vi gift.

Så kom felles økonomi. Og den nyutdannede siviløkonomen ble kjent med studenten, bohemen, som hadde bodd hjemme et ekstra år for å tjene penger uten å spare en eneste krone, som tjente så godt på deltidsjobben at han unnet seg taxi til forelesningene og som tok opp forbrukslån for å realisere et par businessideer.
Det ble noen år med frustrasjon, diskusjon og et hav av forskjeller mellom oss.
Så tok vi noen gode valg. Tunet oss litt mer inn. Og det er nettopp det vi skal fortsette å gjøre inn i det nye året.

Vi har satt oss konkrete mål på veien mot økonomisk frihet og kjenner oss uovervinnelige.

Lenge har vi spart opp penger til buffer. Vi har hatt kontroll på levekostnader med budsjettstyring, spart til konkrete mål og drømmer, kjøpt hus, spart penger for barna og begynt å spare til egen pensjon.

Men gjelden vår, den har vi ikke vært så hissige på. Det er det på tide å gjøre noe med nå. Derfor står det øverst på lista når vi setter våre mål for det nye året.
Vi har fem konkrete mål med høy gåsehud-og-sommerfugler-i-magen-faktor. Let’s go, 2019:

1. Betale ned 130.000 ekstra på lån
2. Reise til USA med familien
3. Bygge bufferen til 100.000
4. Gi 10% av inntekten vår
5. Investere et fast månedlig beløp i forholdet vårt

Og økonomistyringen har aldri vært mer motiverende:
Hver torsdag kveld i januar setter vi av tid til en hot date med konkrete grep for å kick-starte året. Fra februar blir det date første torsdagen i måneden. For resten av vårt liv.
Og mannen min synes det er lenge å vente til torsdag. …

Tar du utfordringen?

Sett konkrete mål på første date. Book tid i kalenderen de fem neste ukene og månedlig deretter. Følg med på bloggen så setter vi agendaen sammen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *