Bli en fornuftig forbruker

Har du den beste renta du kan få på boliglånet ditt?

Hva betaler du for forsikringer og strøm? Betaler du unødvendige gebyrer?

Setter du av en halvtime i løpet av kvelden kan du spare flere tusen kroner på noen enkle grep:

  1. Sjekk boliglånsrenta di her.

Legg inn dine opplysninger og skriv inn din nåværende bank i feltet «Sammenligne med annen bank». Nå får du opp hvilken plass din bank ligger på, og hva som er beste renta du kunne fått.

Klikker du inn på banken som ligger øverst på lista får du opp et vindu hvor du helt nederst kan trykke på «Gi banken din en sjanse». Her får du mulighet til å sende mail til banken og utfordre den renta du har i dag.

Eventuelt kan du ringe banken direkte og si som følger:

«Hei! I dag har jeg sammenlignet renter og ser at dere ligger på x. plass [sett inn det som er riktig]. Jeg har funnet en bank som i stedet kan tilby y% effektiv rente [fyll inn effektiv rente fra banken øverst på lista], og jeg lurer på om dere kan matche dette?»

Det verste som kan skje er at du får nei, og da kan du kanskje vurdere å bytte bank uansett?

  1. Forsikringene dine bør du samle på ett sted for å få mest mulig rabatt.

Bruk tjenestetorget.no eller penger.no for å få tilbud fra ulike forsikringsselskap og finn ut hvor mye du kan spare!

  1. Sammenlign priser på strøm.

Strøm har vært en høy utgift for mange med den vinteren vi har hatt i år. Har du den beste avtalen?

Sammenlign priser på strompris.no, Forbrukerrådets tjeneste. Ring ditt nåværende strømselskap og utfordre prisen eller bytt til et selskap som kan tilby bedre pris. Etter min erfaring er det viktigste å velge en som ikke har månedlige fastbeløp eller administrasjonsgebyr, og som tilbyr spotpris.

  1. Unødvendige gebyrer er ja, nettopp unødvendig å betale for.

Typisk betaler mange administrasjonsgebyrer til den som forvalter en del av pensjonen din som kalles pensjonskapitalbevis. Sjekk om du kan spare noe på å flytte disse. Bruk samme oppskriften som jeg brukte da jeg sparte 15.000 på noen få minutter.

Kan du spare noe på å flytte dagligbank, for eksempel til en bank som ikke tar årsavgift for bankkortet ditt? Ta sjekken her.

Når du først begynner å legge merke til administrasjonsgebyrer kan det fort bli en vane å utfordre dem. For selv om det ofte er snakk om små beløp er det kjedelig å betale for noe du strengt tatt ikke trenger å betale for.

Gjør du disse stegene kan du spare flere tusen på kort og lang sikt, og jeg lover deg at du vil føle deg fantastisk etterpå! Kunnskap er makt – finn din indre superhelt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *