fbpx

Ferievettreglene: Skap de beste ferieminnene for familien

For åtte år siden var mannen min og jeg på ferie i USA i tre uker. Denne gangen er vi tilbake for fem uker, og vi har med oss tre barn.

Vi brukte mer penger forrige gang enn vi har brukt til nå.

Den gangen tenkte vi at økonomisk frihet var å bruke penger på akkurat det vi ville når vi ville det. Det førte til at vi brukte mye mer enn det vi hadde spart opp på forhånd, og da høsten kom og hverdagen var i gang satt vi igjen med utrolig gode minner, men også en høy kredittkortregning.

Vi tenker litt annerledes denne gangen. Prøver å få maksimalt ut av tiden og av pengene vi bruker. Det har så langt gitt oss utallige minnerike øyeblikk. Barna våre storkoser seg, selv om vi ikke runder alle fornøyelsesparkene eller kjøper is hver dag.

Hva gir deg glede på ferie? Og hvordan kan du unngå at det som skal lade batteriene og utvide horisonten ender i økonomisk havari eller pengebekymringer når hverdagen kommer?

Jeg har lyst til å gi deg mine beste tips, og inspirert av de ikoniske Fjellvettreglene har jeg laget min egen versjon for den ferierende Severin Suveren.

Forbrukerfrues ti ferievettregler:

  1. Planlegg turen! Hvor mye skal den koste? Sett av penger hver måned helt til sparemålet er nådd.
  2. Tilpass turen etter egen lommebok, ikke naboens. Ikke sammenlign deg! Drar naboen på dyrere ferie enn deg er det mest sannsynlig fordi de har råd til det eller fordi de nedprioriterer noe annet.
  3. Finn ut hva du og din familie liker aller best å gjøre og planlegg turen ut fra det. Google er din venn. Også apper som for eksempel Pinbox gjør det enklere å plotte ulike gjøremål og hvor de ligger i forhold til hverandre. Hvis barna digger lekeplasser og du elsker god kaffe finner du lekeplassene som ligger i nærheten av de beste kaffestedene. Vinn-vinn!
  4. Tenk utenfor boksen. Unngå å velge for mange av de klassiske (dyre) turistattraksjonene hvis det egentlig ikke er det som gir din familie aller mest glede.
  5. Vær forberedt på endringer underveis og ha alltid med litt ekstra buffer. Har du spart opp penger på forhånd kan du la kredittkortet være forbeholdt situasjoner hvor dette er det eneste kortet som aksepteres.
  6. Snakk med lokalbefolkningen når du er på feriestedet for de aller beste tipsene og de skjulte skattene du kan oppleve helt gratis.
  7. Ta trygge valg underveis. Ikke bruk mer penger enn du har. Gjenkjenn lommetyvene før de når kontoutskriften din.
  8. Sjekk kontoen med jevne mellomrom. Vit alltid hva du har. For de mest ekstreme: Før ferieregnskap underveis.
  9. Dropp dyre impulskjøp i tide – det er ingen skam å ombestemme seg.
  10. Spar på pengene og dediker en hel dag til #gratisglede om nødvendig.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *