fbpx

Femte date: Fordi du har råd til det

Hva ville du unnet deg selv hvis du skulle velge én ting? Hva ville gitt deg mest glede akkurat nå?

I kveld avslutter vi serien av ukentlige dater i januar med å snakke om luksus. Og hvordan du kan leve der helt uten å gå i fella.

Hele poenget med måten vi styrer vår økonomi på er at vi har råd til det vi velger å prioritere. Når vi setter av ti prosent til å bare nyte livet hver eneste måned betyr det at vi har nettopp det – ti prosent til å bare nyte livet.

Men det betyr også at når vi velger noe så velger vi bort noe annet. Når kontoen er tom så er den tom. Kredittkortene har vi allerede klippet i to.

Første steg er altså å sette av beløpet. Så får du lov til å bestemme akkurat hva du skal bruke disse pengene på.

Hva gir deg mest glede?

Det glasset du tar med venninna etter jobb fordi det er den halvtimen du har for deg selv eller den kjolen du fikk melding om at akkurat ankom butikken?

Enda mer enn uteliv og nye klær lengter denne småbarnsmammaen etter en god natts søvn. Bare gi meg én god natts søvn.

Drømmen om egentid og spa-tilstander avbrytes brått og brutalt av tre små som på mystisk vis har klart å smyge seg opp i senga i løpet av natta og skvise mor så langt ut på kanten at nakken ikke hadde sjans til å våkne i noe annet enn en kink.

Og det var da jeg skjønte det. Jeg må ta kontroll over det jeg kan ta kontroll over.

Puta mi.

Så skrev jeg denne:

Forståelig nok kunne ikke Kongehuset dele denne typen informasjon, så da ble google redningen nok en gang.

Med ny pute i hus la jeg meg rett ned på stuegulvet, og i løpet av ti minutter var jeg inne i en vektløslignende tilstand jeg ikke kan huske å ha kjent før. Til jeg ble vekket av en sulten våken baby, og sånn er livet akkurat nå.

Mannen min da? Sover stort sett gjennom alt og uansett omstendigheter. Han står opp frivillig klokka fem om morgenen og starter dagen med å skru på kaffekverna med nøye oppmålte bønner levert hjem på døra av Norges beste barista.

Hverdagsluksus, fordi du har råd til det.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *